Czytanie etykiet – jak to robić, żeby nie zwariować?
Czytanie etykiet produktów spożywczych może wydawać się bardzo skomplikowane. I faktycznie, na początku może być ciężko, ale! Wystarczy pamiętać o kilku podstawowych zasadach i wszystko staje się prostsze.
W najnowszym odcinku znajdziesz odpowiedzi na pytania:
- Jak podejść do czytania etykiet?
- Na czym polega zasada 3 pierwszych miejsc?
- Gdzie znajdziesz alergeny?
- Pod jakimi nazwami kryją się białka, tłuszcze, a pod jakimi węglowodany i cukry?
- Czy węglowodany i cukry to to samo?
- Fortyfikacja produktu – dobra czy zła cecha?
- Czy jeśli produkt “może zawierać” to zawiera czy nie?
- Porcja sugerowana to porcja dla każdego?
- Jak skutecznie czytać tabelę wartości odżywczych?
- Kiedy w końcu nie wolno jeść produktu, czyli w jaki sposób rozumieć informację o terminie przydatności?
Aż w końcu…jak nie zwariować i spowodować, by czytanie etykiet było prostsze? 🙂
Odcinek znajdziesz również na Spotify, Apple Podcast, Podcast Addict, Spreaker, Google Podcast oraz EmpikGo.
Więcej na ten temat w webinarze, a jeśli chcesz dołączyć do listy VIP – dołącz tędy:
Subscribe
Login
0 komentarzy