dieta,  Podejście do diety

Czytanie etykiet – jak to robić, żeby nie zwariować?

Czytanie etykiet produktów spożywczych może wydawać się bardzo skomplikowane. I faktycznie, na początku może być ciężko, ale! Wystarczy pamiętać o kilku podstawowych zasadach i wszystko staje się prostsze.

W najnowszym odcinku znajdziesz odpowiedzi na pytania:

  • Jak podejść do czytania etykiet?
  • Na czym polega zasada 3 pierwszych miejsc?
  • Gdzie znajdziesz alergeny?
  • Pod jakimi nazwami kryją się białka, tłuszcze, a pod jakimi węglowodany i cukry?
  • Czy węglowodany i cukry to to samo?
  • Fortyfikacja produktu – dobra czy zła cecha?
  • Czy jeśli produkt “może zawierać” to zawiera czy nie?
  • Porcja sugerowana to porcja dla każdego?
  • Jak skutecznie czytać tabelę wartości odżywczych?
  • Kiedy w końcu nie wolno jeść produktu, czyli w jaki sposób rozumieć informację o terminie przydatności?

Aż w końcu…jak nie zwariować i spowodować, by czytanie etykiet było prostsze? 🙂

Odcinek znajdziesz również na Spotify, Apple Podcast, Podcast Addict, Spreaker, Google Podcast oraz EmpikGo.

Więcej na ten temat w webinarze, a jeśli chcesz dołączyć do listy VIP – dołącz tędy:

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments