Dobre wypieki Remi Fetzki
dieta,  Podejście do diety,  Wywiady

Dobre wypieki okiem międzynarodowego piekarza

Dobre wypieki są dobre, bo nam smakują 😉 ale to jeszcze nie wszystko. Choć mam za sobą już dwa podcasty na temat pieczywa (pierwszy o wybieraniu, drugi o wypiekaniu), to naprawdę wciąż za mało!

Tym razem poznasz perspektywę Polaka, który przeszedł drogę od technikum gastronomicznego w Bydgoszczy, przez łotewską miłość w UK, testowe wypieki dla córki i sąsiadów w Sztokholmie, aż do piekarza-szkoleniowca. Remigiusz Fetzki, bo to o nim mowa, w piekarnictwie osiągnął już bardzo dużo jako samouk. Jak wciąż powtarza – to jeszcze nie jego ostatnie słowa 🙂 Poznasz go bliżej na profilu na Instagramie @remifetzki.

A z naszej rozmowy dowiesz się:

  • Jakie cechy powinien mieć idealny croissant (przyjrzyj się temu zdjęciu na dole…)?
  • Czy „rzemieślniczy” to na pewno dobra nazwa dla pieczywa?
  • W jaki sposób dobrać mąkę do swojego chleba?
  • Jak ocenić, czy zakwas jest zdatny do użytku?
  • Jakiego błędu nie popełnić jako początkujący domowy piekarz?

Remi podzielił się z nami też przepisem na ciasto na pizzę! To dosłownie kilka składników, szybkie mieszanie i następnego dnia pizza wychodzi idealna. Koniecznie wypróbuj, a później daj nam znać 🙂

A teraz czas na nowy odcinek! Odsłuchasz go, jak zawsze, tutaj na blogu. Poznasz odpowiedzi na wszystkie powyższe pytania, a nawet więcej. Przyjemnego słuchania 🙂

Odcinek najdziesz również na Spotify, Apple Podcast, Podcast Addict, Spreaker, Google Podcast oraz EmpikGo.

A aby podsycić Twoją ciekawość, podrzucam przykładowy wypiek Remiego. Przecież patrząc na to zdjęcie aż ma się ochotę wsunąć ekran 😉

Dobre wypieki croissant Remi Fetzki
Dobre wypieki croissant Remi Fetzki

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments