
Jak dobrze komponować posiłki?
Jak dobrze komponować posiłki, żeby jeść mniej słodyczy? Co musi się w nich znaleźć, by nie tylko odpowiednio syciły? Jakie składniki są kluczowe?
Ten odcinek jest kolejnym ze “słodyczowej” serii. Jeśli jesteś już po przesłuchaniu odcinka 035, wspaniale! Dziękuję za każdą historię, jaka do mnie dotarła po jego publikacji. Jeżeli jednak nie wpadł on jeszcze w Twoje ręce, znajdziesz wszystkie informacje w tym tekście. Warto, bo odkrywam tam wszelkie możliwe przyczyny, przez które jesz za dużo słodyczy.
Po zapoznaniu się z nimi, czas sprawdzić, która dotyczy Ciebie. Na początek weźmy sposób by prawidłowo komponować posiłki. Też masz wrażenie, że to jednocześnie wydaje się być najłatwiejszym i najtrudniejszym zadaniem? Sprawdź czy w Twoich posiłkach znajduje się wszystko to o czym mówię w najnowszym odcinku, oraz czy proporcje między tymi składnikami na pewno są odpowiednie
Oczywiście nie chodzi o to, by całkowicie eliminować słodki smak z diety. Ale nadmierne sięganie po przekąski nie będzie miało żadnego pozytywnego wpływu na dowolną sferę Twojego życia. Chyba nie ma sensu tracić czasu na coś, co nie przynosi efektów, prawda?
By komponowanie posiłków było prostsze prezentuję Ci też kartę słodyczową “Wiem jak jeść” – takich kart będzie coraz więcej w różnych tematach! Do niej dołączone jest Pogotowie słodyczowe. Dzięki niemu ogarniesz ten frustrujący nawyk podgryzania bez przemyślenia 🙂
Czas na nowy odcinek – odsłuchasz go, jak zawsze, tutaj. Znajdziesz również na Spotify, Apple Podcast, Podcast Addict, Spreaker, Google Podcast oraz EmpikGo. A z każdym kolejnym podcastem dowiesz się więcej i więcej 🙂
PS. Przepis na makaron ze zdjęcia znajdziesz w nowym gotowaniu na żywo na Instagramie! A rozgardiasz w tle zrozumiesz po odcinku podcastu 🙂