jak piec dobry chleb
dieta,  Home office,  Podejście do diety,  Wywiady

Jak piec dobry chleb?

Jak piec dobry chleb? Co trzeba mieć, a o czym lepiej zapomnieć, gdy chcemy stać się domowym piekarzem?

Są pojęcia, jakie naprawdę warto znać. Może jeszcze się nie zastanawiasz, ale zaczniesz – jaki stopień hydracji osiąga Twój chleb? Jak ratować zakwas, kiedy umiera w lodówce? Okazuje się, że jesteśmy w stanie sporo z nim zrobić, nim poddamy się w hodowaniu zakwasu!

Co więcej, Piotr z Alterbake (poprzedni odcinek dostępny na blogu) ponownie dzieli się doświadczeniami piekarza i opowiada o składach. Pojęcie „Clean label” czy „mąka ze słodu jęczmiennego” przestaną brzmieć dziwnie po odsłuchaniu tej rozmowy.

Jak piec dobry chleb – na zakwasie czy drożdżach? Od czego zacząć swoją przygodę? Aż w końcu – czym, przede wszystkim, będzie różnic się pieczenie w domu od wypieku w piecu ze zdjęcia? Podrzucę Ci mały spoiler: między innymi…powietrzem!

Jeśli będziesz czuć niedosyt, już teraz zapraszam Cię do obejrzenia czegoś jeszcze. Spotkanie na żywo i prezentacja obsługi rzemieślniczego pieca – wszystko odbyło się i zostało zapisane tutaj!

A teraz czas na nowy odcinek! Odsłuchasz go, jak zawsze, tutaj na blogu. Jeśli wolisz inne miejsca, znajdziesz go również na Spotify, Apple Podcast, Podcast Addict, Spreaker, Google Podcast oraz EmpikGo.

Aha! Nie zapomnij pobrać przykładowego dnia diety opartej na chlebie! Klikając w ten link, przejdziesz do strony pobierania. Stworzyliśmy ją, by stopniowo pokazywać Ci, że dieta z kanapkami też ma sens 🙂

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments