kaszotto warzywne jednogarnkowe
dieta,  Przepisy

Kaszotto warzywne – przepis

Przepis na kaszotto warzywne możesz wydrukować, powiesić na lodówce i cieszyć się nim każdego dnia!

Kaszotto warzywne

Dietanka
Kaszotto warzywne, które zrobisz na jednej patelni. Pyszne, sycące i wegańskie. Dobre zarówno na obiad, jak i do lunchbox'a.
Czas przygotowania 10 mins
Czas gotowania 20 mins
Czas ogółem 30 mins
Danie Lunchbox, Obiad
Liczba porcji 2
Kaloryczność porcji 425 kcal

Przybory kuchenne

  • patelnia
  • deska do krojenia
  • nóż

Składniki
  

  • 100 g kasza jęczmienna może być dowolna inna kasza, polecam grubsze – jęczmienną, orkiszową, gryczaną
  • 2 łyżki oliwa
  • 100 g papryka czerwona
  • 100 g cukinia
  • 100 g cebula
  • 200 g fasola czerwona z puszki pamiętaj, by fasolę odsączyć z wody i opłukać
  • ziołowe przyprawy: majeranek, tymianek, bazylia, oregano + pieprz i szczypta soli

Przepis
 

Przygotowanie

  • Pokrój warzywa w kostkę. Fasolę odsącz, opłucz.
  • Rozgrzej dobrze patelnię. Wlej łyżkę oliwy.

Gotowanie

  • Na patelnię wrzuć pokrojone warzywa. Wsyp surową kaszę. Wlej ok. 350 ml wody i duś wszystko razem. W międzyczasie co jakiś czas przemieszaj zawartość patelni.
  • Pod koniec, gdy kasza już spęcznieje, wrzuć fasolę i przyprawy. Mieszaj chwilę razem.

Notatki

Słowa klucze bez mięsa, dieta wegańska, kasza, szybki obiad
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments