
Kaszotto warzywne – przepis
Przepis na kaszotto warzywne możesz wydrukować, powiesić na lodówce i cieszyć się nim każdego dnia!
Kaszotto warzywne
Kaszotto warzywne, które zrobisz na jednej patelni. Pyszne, sycące i wegańskie. Dobre zarówno na obiad, jak i do lunchbox'a.
Przybory kuchenne
- patelnia
- deska do krojenia
- nóż
Składniki
- 100 g kasza jęczmienna może być dowolna inna kasza, polecam grubsze – jęczmienną, orkiszową, gryczaną
- 2 łyżki oliwa
- 100 g papryka czerwona
- 100 g cukinia
- 100 g cebula
- 200 g fasola czerwona z puszki pamiętaj, by fasolę odsączyć z wody i opłukać
- ziołowe przyprawy: majeranek, tymianek, bazylia, oregano + pieprz i szczypta soli
Przepis
Przygotowanie
- Pokrój warzywa w kostkę. Fasolę odsącz, opłucz.
- Rozgrzej dobrze patelnię. Wlej łyżkę oliwy.
Gotowanie
- Na patelnię wrzuć pokrojone warzywa. Wsyp surową kaszę. Wlej ok. 350 ml wody i duś wszystko razem. W międzyczasie co jakiś czas przemieszaj zawartość patelni.
- Pod koniec, gdy kasza już spęcznieje, wrzuć fasolę i przyprawy. Mieszaj chwilę razem.
Notatki
Zachęcam Cię do podania kaszy z natką pietruszki lub szczypiorkiem! Genialnie wkomponują się także pomidorki koktajlowe, sałata lub pestki dyni do posypania.
Puść wodze fantazji! I nie zapomnij o kawie 😉
Subscribe
Login
0 komentarzy